Tänk dig att du har en massa gamla saker hemma som du inte vet vad du ska ta dig till med, eller ett gammalt hus som du har ärvt, men inte riktigt vet hur du ska rusta upp det eller inreda det. Vore det inte en bra idé att visa upp det för allmänheten och berätta dess historia så att andra kan få glädje av det?

I en tid full av konsumtion, tycker många att det mer och mer behövs stunder av att återuppleva gamla minnen och prata om historien, umgås med varandra och helt enkelt koppla av i en skön miljö.

Vi tycker det är viktigt att folk tar reda på mer om sin personliga historia och uppskattar och förstår släktets gång. Här spelar också antika saker och ting en viktig roll. Istället för att bara köpa nytt för att inreda ditt hem, så kan gamla prylar inte bara ge en gemytlig ombonad, utan också berätta mycket mer än bara priset och var det är tillverkat. Antika saker har sett och upplevt mycket genom olika ägare eller genom samma släkt men i olika tidevarv. Mycket av det vi slänger kan istället skapa en ny berättelse om vi behåller det, eller säljer det till någon som verkligen uppskattar det.

Här får du alltså, genom en rad artiklar, lite råd och tips om du vill sälja eller köpa in antikviteter, och samtidigt en hel del idéer om hur och var du kan använda dig av dem. Tänk på att varje sak är unik och allt kan återanvändas om det bara behandlas och används på rätt sätt.

Välkommen att ge dig på lite läsning som skapar nostalgi.