Hur ska man handla med antikviteter?

Det finns åtskilliga sätt att börja handla med gamla saker. En vanlig, enkel loppmarknad är både ett sätt att köpa in saker till en egen butik, eller sälja och göra sig av med saker man inte längre vill ha kvar. Men om du ska sälja dina saker på loppis, kolla först upp att inget av värde finns med som du själv faktiskt kan ha glädje av. Man hör många historier om folk som vill göra sig av med prylar, och när någon annan sedan köpt dem och sedan får dem värderade och det då visar sig att de gjort en kanonaffär, kan det kännas lite tungt i maggropen för dig som sålt det billigt.

pcc_0_66298700_1414426249_rTänk om du gör dig av med något som är värt tusentals- eller t.o.m. hundratusentals kronor, och du inte hade en aning om det.

Många startar också upp en liten kuriosabutik eller second handshop, där man säljer saker som man köper in på marknader, auktioner, loppisar eller antikmässor. Ibland kan det röra sig om billiga ting, ibland riktigt dyra saker som tavlor, porslin, bestick, eller annat av värde.

Saken är också den att ju mer du sysselsätter dig med detta, desto mer insatt och erfaren kommer du att bli. Kanske du t.o.m. kan arbeta som konsult eller rådgivare, blogga eller möjligtvis hålla föredrag om antikviteter eller vissa historiska tidsperioder. Man blir faktiskt allmänbildad på köpet, vilket många tycker är ett stort plus.

Självklart kan man även restaurera eller värdera föremål till kunder. Detta kan vara oerhört givande och roligt. Tänk bara på dem som jobbar på Hovet och restaurerar kungliga saker med en lång historia bakom.

Det finns en mängd klubbar och föreningar som man kan gå med i när man börjar bli varm i kläderna, och på så sätt träffa människor med liknande intressen och erfarenhet. Detta gör att man kan nätverka, och kontakter är väldigt viktiga när man letar upp antika saker.

Det som är bra när man är antikhandlare, är att man kan ha butiken hemma och man behöver heller ingen utbildning, utan man lär sig under tiden.